Борисов към певците Дац и Александър: Решението е диалог и солидарност

0
64
Отговорът на премиера във Фейсбук.

Премиерът отговори на поздрава на изпълнителите на „Корона чао“

В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Това написа в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов в отговор на македонските певци Дац и Александър, автори на хита „Корона чао“. По-рано Драган Спасов-Дац поздрави Борисов с песента „Целувката на Ана“ и се обърна директно към него във Фейсбук. Ето какво написа той:

Г-н Г-н. Борисов,

Пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата ни езика нямаме нужда от преводач.

Г-н Г-н. Борисов,

при нас първият съсед е като роднина. Отиваш при него да молиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо.

Имате ли нужда от захар, брашно, хляб, клещи, помощ, за да прехвърлите нещо… ето го и първият съсед.

Ако не сте в добри отношения с първия съсед, ще ви трябва една отвертка долу или отгоре, но той не е първият съсед, защото вече има първия си съсед.

Сигурен съм, че и при вас е така, така че ще разберете за какво говоря. Сърдечни хора сме, пълни с любов, които умеят да обичат, когато са обичани. Има и от тези другите, но има навсякъде. Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството търсят разбиране, а ние трябва да се разбираме.

Г-н Г-н. Борисов,

с Александър направихме проект наречен ′′ Любов паспорт „, където пеем любовни песни от целия регион. Засега имаме македонска песен, гръцка песен, сръбска, босненска, влашка, руска, турска, българска… Мисията на дуета ни е да разпространява любов чрез музиката.

Премиерът отговори така:

Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski, благодаря за поздрава! В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели.