Борисов: Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други

Премиерът се надява и в частния сектор да се вдигат заплатите

0
61
борисов
Бойко Борисов

Опитваме се с три закона да решим проблемите на хората с увреждания, допълни той

Без Господ нищо не може да се направи. Полагаме всякакви усилия и виждате каква хубава църква се е получила. Минахме през 2000 души и всички казаха, че им харесва. На жълтите павета, важно е какво казват, но е важно и в цялата страна какво говорят хората.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в град Бяла, Русенско, където откри православния храм „Св. Пантелеймон“, първият новопостроен от 100 години насам в района. „Никога не са давани толкова пари за учители, за заплати, за инфраструктура, за ремонти, за строежи. Безработицата е рекордно ниска. Ясно е, че на никой не му стигат доходите. И на мен не ми стигат.

„Милиардер да питате, и той ще ви каже, че не му стигат парите. Аз съм сигурен, че и в частния сектор ще почнат да вдигат парите, защото ще искат да си запазят кадрите си. Вярата ми помага много. Богословие мога да изкарам. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други“, каза още той.

Борисов коментира и края на парламентарния сезон. „Преминахме през много изпитания, но свършихме и много работа. Видяхте миналия петък споразумението за бежанците. Сега Румен Порожанов е по границата и организира патрули, за да спрем чумата по свинете.

Правихме и грешки, но в един парламент е така, понякога се допускат грешки и се променя мнението на 360 градуса. Това се случва навсякъде по света. Няма такъв, който да казва моето мнение е единственото и правилното. Единствената забележка, която бих си позволил да направя е за личните нападки. Споровете, дебатите са хубаво нещо. Не трябва да има жълти глупости и компроматни войни. Те остават една горчива, жлъчна обида и всеки се стреми рано или късно да си го върне. Това не е добре“, категоричен беше министър-председателят.

„Ето сега с трите закона се опитваме да решим проблема на хората с увреждания. И днес разговарях с Мая Манолова. Искам като седнем на една маса и да кажем – на базата на по-добрата събираемост можем да отделим 50 – 100 млн. Догодина, ако приходите в хазната са още повече, ще можем и повече да отделим. За това искам в понеделник, защото ние няма да излизаме отпуска, никога не съм излизал отпуска, да седнем и да говорим. Готов съм да работя и да се разберем – това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите, или спираме „Хемус“ и даваме тука“, разкри Борисов.