Борисов: Няма да подам оставка, дори ГЕРБ да загуби евроизборите

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", обяви той

0
386
премиерът
Бойко Борисов

След тях ще действам брутално, закани се премиерът

Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента. Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. Тези, които са злоупотребили, ще им се търси отговорност. Аз нито веднъж не отидох на гости на някой мой министър, колега или кмет. Ако бях отишъл, сигурно щях да взема мерки много по-рано. Мога да ви уверя, че докрай ще се направи всичко, за да се възстанови справедливостта. Това се прави в момента. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал. Аз съм се родил и живея в дома си в Банкя и там ще си умра. За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея. Единственият изход от ситуацията е справедливост. Виновните ще се отказват ли от къщи и апартаменти, не знам“, подчерта премиерът.

Другите, които са били на власт са взимали огромни сгради с асансьори. Нашите опоненти също имат къщи за гости. Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека, няма да го бъде. Ние ги знаем, че другите са маскари. всички национални катастрофи стават, когато БСП (БКП) управляват. Нашите избиратели искат ние да сме чисти“, коментира той.

ГЕРБ трябва да съществува само ако е чиста дясноцентристка партия и така ще си остане. Аз съм си дете от народа. Много брутално ще действам. Нека да минат изборите, за да не ги разстройвам“, категоричен бе Борисов. Няма да се откажа, ако загубим изборите, стана ясно от думите на Борисов. Той допълни, че от другата страна няма нищо. „Изпоядоха се заради една листа. Те там се ненавиждат“.

„Не могат да боядисат това, което сме построили. И изведнъж да ми сложат етикет за няколко души, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, колко пъти идват на власт. Винаги стават катастрофи, когато идват БСП или БКП на власт“, коментира министър-председателят по адрес на БСП.

„За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които са направили“, обобщи той.

„Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: „Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед, а той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил“, сподели премиерът по повод скандала с апартамента на Цветан Цветанов.

„Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе. Моята къщичка аз си я почиствам и всички ще са наказани“, добави той.

„Няма да хвърля кърпата, ако получим жълт картон. Защото отсреща няма нищо. Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. Чеверме социалистите се ненавиждат“, каза Борисов. „И за Румен Радев изкараха имоти. И там имаше общински жилища, но аз не давам да се коментира това. Не му отива да говори, че ще излизат тепърва скандали за офшорни сметки и т.н. Първо виж себе си и тогава коментирай себе си“, отсече премиерът. „ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт“, смята министър-председателят.

„В момента се взимат решенията за завода на „Фолксваген“. Ще се проведе последа среща в България и тогава ще ви отговоря. Да бъдем търпеливи. Нека да изчакаме две седмици“, призова той.

„Българският казан няма охрана в ада. Българите сами се теглим към дъното“, каза премиерът.

„Опасността от мигрантите важи с пълна сила в момента. Някога българите ще си спомнят, че по мое време е имало нулева миграция“, допълни Борисов.

„Когато има напрежение между институциите, се затварят училища и факултети. Ние направихме точно обратното“, заяви министър-председателят по повод решението държавата да подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. „Колко самолета се нарязаха? Продадоха се за по 40-50 хиляди лева. Говорим и за Миг-23 и за други самолети, с които сега се бият в Сирия. Обвинявам тези, които се правят сега на светци“, отсече премиерът.

„И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш“, каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев. „Аз никога, никога не съм искал да става президент. Не ми минава през главата, отсече Борисов. „Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията“, отсече той.

„Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят – от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара“, озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов.

„Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата“, каза той.

„Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия“, увери министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия. „Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка – по „Струма“, по „Хемус“, по „Тракия“, после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил“, ядоса се Борисов.

„Контрабандата сега е 5 процента, като дойдохме беше над 35. Колко олигарси са в ареста“, напомни министър-председателят.

„Не. Просто искам да видя и „Хемус“ и затова съм я направил необратима.“ Така отговори Борисов на въпроса дали се чувства уморен.

„Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя, уточни той. И добави: „Аз съм такъв – винаги за мен последно.“

„Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България“, подчерта Борисов. „С президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим.“

„Беше ми любопитно да видя един паднал човек – как живее и какво се случва, обясни Борисов как е наблюдавал Тодор Живков – отритнат от тези, които са му целували и ръцете и краката. После имах възможност да гледам и царя – възхода и как падна, един съветник не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха“, даде пример той. „Затова толкова ме е яд на моите съпартийци – защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, но не може да бъде лице“, обясни Борисов.

Премиерът продължи: „Аз знам истината – български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече – на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе – не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията.“

„Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора“, разкри Борисов.