Борисов: Предлагаме партийната субсидия да стане 1 лев

0
67
борисов
Бойко Борисов

Да видим как ще се оправят партиите на следващите избори, обяви премиерът

Няма да позволя върху ГЕРБ да се подиграва , който и да е. Субсидията за партиите става 1 лев за глас. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери – няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в Парламента, събрахме се сутринта с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия“, обяви Борисов.

„Да видим тогава как ще се оправят партиите на следващите избори, как ще плащат, как ще плащат на социолози и политолози. Сиреч няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било. толкова са ми ясни тези игрички – те да са хубавите. Аз бих на изборите помните като кмет без 1 лев, без партия, без нищо“, заяви Борисов.

Това сега влиза в парламента. Надявам се всички да го подкрепят“, коментира още премиерът. „С парите, които ще се спестят, ще се строят детски градини“, съобщи още Борисов. Той напомни, че приоритет на правителството е образованието. От думите му стана ясно още, че ДДС върху книгите ще отпадне.

Той попита, защо за толкова много години управление на БСП и ДПС, не направиха това? „Ние сме добри стопани, събираме добри пари от битката с контрабандата и от приходните агенции“.