ГЕРБ: Без промени преди първо четене на проекта за конституцията

0
49
Радомир Чолаков

Нови предложения може да има между първо и второ четене

„На първо четене ще бъде приет такъв какъвто е проектът за промени в конституцията, подписан от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Предложенията могат да бъдат правени между първо и второ четене, но няма да бъдат приети такива извън обхвата”, това заяви Радомир Чолаков, председател на Конституционната комисия в НС и депутат от ГЕРБ.

Чолаков призова да се концентрират строго върху конституционната реформа, националният празник е под черта. На въпрос дали има консенсус за ограничаване до един мандат на главния прокурор, каквато бе идеята на ДПС, Чолаков коментира, че сега има много разнопосочни мнения и в следващите няколко седмица ще има дебат.

„Организират се много кръгли маси, на които академичната общност ще обсъди внесените предложения, ние членовете на Конституционната комисия, ще присъстваме и ще чуем различните мнения”, каза още депутатът от ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Той подчерта, че на този етап не е възможно да се внесат нови предложения включително и ясното вписване в Конституцията, че България е член на ЕС.