Борисов: Приходите от горивата са със 7% повече, мерките действат

Премиерът говори пред министрите след среща с НАП, МВР и прокуратурата

0
31
борисов
Бойко Борисов

24-часовото проследяване на цистерните работи, добави той

Приходите от горивата са със 7% повече, така че мерките действат. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Той добави, че се връща от редовната си седмична среща с представителите на МВР, прокуратурата, НАП и митниците, на която всяка сряда се отчитат резултатите от борбата с контрабандата.

Преди около месец министър-председателят, вътрешният и финансовият министри и шефовете на служби в ГДБОП представиха специализирана система за 24-часово проследяване на движението на горива в страната. Контролът обединява в единен център системите на МВР, Националната агенция за приходите, агенция „Митници“ и Морската администрация. Денонощното наблюдение цели да докаже на всички българи, че горивото, което купуват, е качествено и отговаря на реалната цена на нефта, заяви тогава Борисов.

Новата система в Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата позволява 24-часово постоянно видеонаблюдение на всеки един танкер с гориво, който влиза на което и да е пристанище в България.

Служители от всички служби, в специално изолирано помещение, проследяват доставката на гориво, преточването му в цистерни, обработката му в рафинерии и доставката му до бензиностанциите.