Борисов: Европа я чака катастрофа, ако не се справим със страховете на хората от миграцията

Ще влизат толкова чужденци, за колкото можем да се погрижим, отсече той

0
191
премиер
Бойко Борисов

Той призова за обща европейска политика по въпроса

Политиката на ЕНП трябва да е ясна – всяко човешко същество ни е скъпо, но населението на Европа трябва да е спокойно. Ще влизат толкова (чужденци – бел.ред.), колкото можем да интегрираме, за колкото можем да се погрижим. Другите ще си стоят по родните страни. Това заяви премиерът Бойко Борисов на провеждащия се в София форум на Европейската народна партия (ЕНП).

Няма спор за никого в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи”, каза Борисов.

Старият австрийски канцлер падна заради мигрантите. До себе си имаше политиката на Виктор Орбан и австрийците, подплашени от мигрантската вълна, гласуваха и го свалиха. Кое население може да търпи стотици хиляди неизвестни хора да нахлуват през границата? Аз казах на Жан-Клод Юнкер да отиде във Вашингтон без документи и да каже, че е председател на Европейската комисия, да видим дали ще го пуснат. Защо се случи Брекзит? Защото хората се уплашиха, като видяха 40 000 души от другата страна на Ламанша. Защо Германия стоя толкова време без правителство, при положение, че е толкова богата страна? Всичко това се случи, защото ние уплашихме избирателите”, допълни Борисов .

Когато преди време предложих създаването на хот-спотовете извън ЕС, където да бъдат настанявани бягащите от войната, ме обявиха за еретик едва ли не. Необходима е обща европейска политика. Всички трябва да минават през граничните пунктове. България на 100% реши въпроса с мигрантите. На нас ни е трудно да пазим Шенгенското пространство, заяви още Бойко Борисов. ЕС трябва да отрегулира отношенията си с големите ни съседи – Русия и Туриция. Без да работи споразумението с Турция миграционният поток ще върви и ще счупи Европа. Догодина ще преживеем първите големи разочарования и това ще доведе до катастрофа, ако не вървим и не предпазим хората от техните страхове.