Борисов: Сутринта им се накарах на МВР заради Пелов

Той не разбира защо го наричат "Слуга на Путин"

0
155
премиер
Бойко Борисов

Казаха ми, че са положили много усилия и много са се старали, обясни премиерът

Сутринта им се накарах. Казаха ми, че са положили много усилия и много са се старали, но 4-5 пъти им се е измъквал от засади. Ще изчакам да си направят анализите. Проблем е, че има много голям дефицит на желаещите да станат полицаи. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод убийството на Владимир Пелов.

„Много неща се направиха добри, но и много трябва да се променят“, подчерта премиерът по отношение на разследващите органи. „Надявам се да са си извели поука, особено хората, които се занимават с издирване. Ще си говорим допълнително“.

Милиарди инвестиции в България и то във фабрики, в заводи, в износи – това са факти. Не случайно през декември месец ни беше вдигнат кредитният рейтинг, сега ни вдигат перспективата и то е защото имаме близо 4% икономически растеж в сфери на производството. Това гарантира дългосрочно, че когато еврофондовете спрат икономиката ще работи добре. Над 700 фирми вече са инвестирали и това показва, че икономиката работи. Ливадите вече са магистрали, жп линии, пречиствателни фабрики, конкурентноспособността, която я има, това, че си намалихме външния дълг до 25%, безработицата на практика е под 5% и внасяме работна ръка“, подчерта Борисов.

Знам, че още много неща трябва да се направят и полагам усилия да се направят, не бих искал да коментирам партийни изказвания. Президентът Румен Радев беше надпартиен, но стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова вече не е надпартиен“, каза премиерът Бойко Борисов. По думите му всички изказвания на президента Радев всеки ден са срещу правителството. „Изказва се срещу нас всеки ден“.

Борисов не разбира защо е оприличен като „слуга на Путин“, а президентът Радев е бил пръв там и за него няма подобни изказвания. „Не мога да разбера защо нашите приятели от дясно казват, че съм слуга на Путин, а президентът Радев беше пръв там, но за него няма плакат“.

Десницата сме ние – ГЕРБ – ясна, призната, печелила избори след избори. Отломки, които не можаха да влязат в парламента, биейки се кой да е вожд там, не бих искал да коментирам. Отнасям се с уважение към тях“, каза Борисов.

По повод акциите на Валери Симеонов, премиерът заяви: „Предстоят избори за европарламент и всички искат да си държат своите пътеки. Сутринта направих една комисия, която той да оглави, няколко министри участват в нея, и трябва да намерят решение“.

Борисов допълни, че не случайно докладът на Стандард енд Пуърс е, че стабилност, положителен рейтинг и растеж в страната ще има, докато я има коалицията. „Сутринта им го прочетох, за да им е ясно“.