Бутат незаконни магазини на плажа Слънчев бряг-север

Вече са премахнати над 50 обекта

0
147
плаж
Над 50 незаконни обекта вече са съборени на плажа Слънчев бряг-Север. СНИМКА: МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

Площта на обектите надвишава с 8000 кв.м одобрената от министъра на туризма

Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на плаж „Слънчев бряг-север“ по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м. одобрената схема от министъра на туризма.

Това съобщиха от министерството.

Премахването е започнало от началото на миналата седмица и продължи до днес. Общата площ на разрушените обекти е повече от 1200 кв. метра.

Сред тях са група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и „Чайка“. Премахнати са незаконни обекти и в района около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, както и пред хотел „Ларго“, „Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“.

Те не бяха разрушени в началото на лятото заради започналия активен сезон.

Припомняме, че в началото на 2017 г. беше определен нов наемател на плаж „Слънчев бряг-север“. Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. Шезлонг, допълват от Министерството на туризма.