Валери Симеонов: Не виждам причина да подавам оставка, казвам истината

Той още не е говорил с премиера по темата

0
81
симеонов
Валери Симеонов

Работодателските организации застанаха зад него

На брифинг в Министерски съвет след среща с работодателските организации вицепремиерът Валери Симеонов каза, че няма намерение да подава оставка заради думите си „кресливи жени“ и „уж болни деца“ по повод протестите на майките на деца с увреждания.

Всеки може да иска оставка, особено политически партии и лидери. Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две. Едната са лични, морални причини – ако човек е допуснал грешка и смята, че по този начин ще я изкупи. Втората е в резултат на политическо решение.

Такова решение може да вземе политическият съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, защото същият този Съвет ме е задължил да бъда вицепремиер. Аз съм на този пост не по свое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. Става въпрос за мнението основно на трима човека – г-н Бойко Борисов, г-н Красимир Каракачанов и г-н Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам. Все пак съм представител на Обединени патриоти, заяви Симеонов.

Не виждам никакви причини да подам оставка по лични причини, няма за какво. Човек не подава оставка, защото казва истината. Аз стоя зад думите си категорично. Винаги в живота си съм казвал истината и никой не може да ме накара да постъпвам по друг начин – да не казвам истината, подчерта вицепремиерът.

Протестите на БСП не ме притесняват, нормално е опозиционна политическа сила да иска оставка. Нека ги събират и да ги карат с рейсове от различните градове – да заповядат, няма проблем, каза още Валери Симеонов, визирайки организирания във Фейсбук и насрочен за днес в 12, 30 часа протест с искане за оставката му.

Симеонов уточни, че все още не е говорил по темата с премиера Борисов. Работодателите се обявиха в негова защита и заявиха, че не може да се подава оставка под уличен натиск.