Валери Симеонов: Не виждам причина да подавам оставка, казвам истината

Той още не е говорил с премиера по темата

0
83
симеонов
Валери Симеонов

Работодателските организации застанаха зад него

На брифинг в Министерски съвет след среща с работодателските организации вицепремиерът Валери Симеонов каза, че няма намерение да подава оставка заради думите си „кресливи жени“ и „уж болни деца“ по повод протестите на майките на деца с увреждания.

Всеки може да иска оставка, особено политически партии и лидери. Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две. Едната са лични, морални причини – ако човек е допуснал грешка и смята, че по този начин ще я изкупи. Втората е в резултат на политическо решение.

Такова решение може да вземе политическият съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, защото същият този Съвет ме е задължил да бъда вицепремиер. Аз съм на този пост не по свое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. Става въпрос за мнението основно на трима човека – г-н Бойко Борисов, г-н Красимир Каракачанов и г-н Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам. Все пак съм представител на Обединени патриоти, заяви Симеонов.

ГЕРБ/СДС

Не виждам никакви причини да подам оставка по лични причини, няма за какво. Човек не подава оставка, защото казва истината. Аз стоя зад думите си категорично. Винаги в живота си съм казвал истината и никой не може да ме накара да постъпвам по друг начин – да не казвам истината, подчерта вицепремиерът.

Протестите на БСП не ме притесняват, нормално е опозиционна политическа сила да иска оставка. Нека ги събират и да ги карат с рейсове от различните градове – да заповядат, няма проблем, каза още Валери Симеонов, визирайки организирания във Фейсбук и насрочен за днес в 12, 30 часа протест с искане за оставката му.

Симеонов уточни, че все още не е говорил по темата с премиера Борисов. Работодателите се обявиха в негова защита и заявиха, че не може да се подава оставка под уличен натиск.