Жители на Бойчиновци излизат на протест, искат оставката на кмета

0
84
Снимка: Нова

Хората са недоволни от управлението на общината

Жители на Бойчиновци излизат на протест в понеделник. Хората са недоволни от управлението на общината и от състоянието на улиците и тротоарите в града и селата. Години наред републикански път, който свързва селата в района, стои недовършен. Недоволните искат оставката на кмета.

По думите на местните уведомленията им за протеста са били отказани от общината и е трябвало да стигнат до съда. Инициирана е подписка за сваляне на кмета, която е адресирана до главния прокурор.

„Имахме средно училище, което затвори. Децата ни няма с какво да стигнат до Монтана, за да учат там”, коментира една от протестиращите. И допълват, че селата Лехчево и Ерден вероятно ще поискат присъединяване към друга община заради нередностите.

„Има над 15 досъдебни производства срещу кмета, но няма повдигнато обвинение. Това е абсурдно”, поясни друг жител в района. Пътят Монтана–Ерден–Крапчене трябва да бъде завършен, а това също е повод за недоволство.

Кметът на Бойчиновци е в отпуск, но заяви за NOVA, че се съди с фонд „Земеделие” заради пътя, за чието изграждане се твърди, че има злоупотреби с евросредства. Към момента се чакало решението на ВАС. От АПИ поясниха, че отсечката трябва да бъде завършена това лято.