Ген. Атанас Атанасов: Защо Решетников няма забрана за влизане в България ?

Решетников е бивш резидент на КГБ в България

0
120
решетников
Ген. Леонид Решетников

Тази персона изпълнява задачи на руските специални служби, смята шефът на ДСБ

Бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников идва на посещение у нас, съобщи във Фейсбук председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

„Известно е, че тази персона изпълнява задачи на руските специални служби за намеса във вътрешнополитическия живот на България и формиране на отрицателно отношение към нашите съюзници! И в тази връзка искам да поставя публично въпрос към премиера Борисов и шефа на ДАНС – Защо не е наложена забрана за влизане в страната на руския гражданин Леонид Решетников като заплаха за националната сигурност“, написа Атанасов и определи посещението като поредна хибридна атака.

Решетников е бивш резидент на КГБ в България, а след това е ръководител на руския „Център за стратегически изследвания“ и отговорник за политиката на Кремъл у нас. Преди президентските избори се появиха твърдения, че бившият генерал от руското разузнаване е лансирал кандидатурата на Румен Радев за държавен глава на България. Сега Решетников е изпълнителен директор на Обществото за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“.

Според информация на Атанас Атанасов Решетников ще посети Русенска област на 27- 30 април. Той идва у нас за дни на българо-руска дружба, организирани от Национално движение „Русофили“ и Обществото за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“.