ГЕРБ: Манолова е некомпетентна по темата отпадъци

0
165
герб
От ГЕРБ пуснаха съобщението заради множество запитвания от медиите.

Тя не знае, че рекултивираме старото депо край Долни Богров в зелена площ, пишат съветниците от СОС

Групата общински съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет излезе с декларация по повод изявленията на кандидата на БСП за кмет Мая Манолова, че ще искала референдум за завода за отпадъци. В нея съветниците я наричат некомпетентна по тези въпроси. Ето цялата позиция:

Позиция на групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет относно изявления на кандидата за кмет на София Мая Манолова

Некомпетентност и лъжи

Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП за кмет на София Мая Манолова, която по червена традиция открива предизборната си кампания с манипулации по темата отпадъци.

Липсата на компетентност и непознаването на този въпрос ясно личи от направените изказвания, в които се повтарят старите тези на столетницата. Очевидно стриктно се изпълняват условията за подкрепа, поставени от Корнелия Нинова. Явно г-жа Манолова не знае, че в момента

рекултивираме старото депо от времето на социализма край Долни Богров с цел превръщането му в зелена площ.

 

Заравянето на пари“ се извършваше до 2009г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в различни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време управляващата БСП саботираше изграждането на завода с всички средства, а г-жа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме само 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното използване на РДФ ще се осъществи в София с изграждането на трета фаза от системата, която ще произвежда електрическа и топлоенергия.

Целият процес по проектиране и изграждане на системата за третиране на отпадъци премина през обществени обсъждания с граждани, консултиране с европейските институции, водещи експерти, както и през оценка на въздействието върху околната среда.

Чист, зелен и подреден град постигаме с прилагането в София на най- добрите и доказани европейски практики в управлението на отпадъците и развитието на кръгова икономика.