Главният прокурор не е писал на Нинова

Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна, или не, заяви депутатът Александър Ненков

0
55
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

ГЕРБ: Не ни е страх, че соцлидерката ще ни даде под съд

Главният прокурор Сотир Цацаров не е отговарял на лидера на БСП Корнелия Нинова с писмо, че тя не е разследвана за „Цанков камък“. Това стана ясно от официално съобщение на Върховната касационна прокуратура. По-рано през деня Нинова обяви, че главният прокурор лично й е писал, че тя няма общо с разследването за проекта. Соцлидерката заплаши премиера Борисов и всички, които са вкарали името й покрай „Цанков камък“ със съд.

Прокуратурата пусна и официалният отговор до Нинова, който е на прокурор Д. Тарев от спецзвеното на Софийска градска прокуратура. Писмото е от 17 август т.г.

Не сме коментирали дали Корнелия Нинова е виновна за „Цанков камък“, или не – не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на извънредна пресконференция в централата на партията, предаде „Фокус“.

Във връзка с казаното от лидера на БСП, че ще даде на съд министър-председателя и говорителите му, затова че я обвиняват за „Цанков камък“, Ненков заяви, че тя вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект.

„Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна, или не, ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал. Не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Наше право е и сме си изпълнили конституционния дълг да сезираме прокуратурата“, посочи депутатът.