Деница Сачева: Докато НС прави конституционна реформа, няма да се гласуват имунитети

0
177
Деница Сачева

Така по никакъв начин не се гарантира безпристрастността към работата на народните представители

Назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП не беше изненада, защото самият г-н Василев заяви, че ще дойде и ще работи със свой екип. Така, че това беше очаквано“, коментира пред БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

В случая това задълбочава разделителните линии, но нека видим първо какви ще са резултатите от неговата работа. Не бива да предпоставяме предварително това, че хората не могат да се развиват или да се поправят. Недоверието ни все още е факт, но нека видим как ще бъдат използвани инструментите на властта преди да даваме категорични оценки“, заяви Сачева.

Тя допълни, че от самото начало са заявили, че не дават кредит на доверие на новата власт, а просто дават кредит на време и са си поставили много ясни няколко задачи, които трябва да бъдат изпълнени.

Моята цел не е да задълбочавам разделителните линии, а отново да връщам разговора там, където е смисъла на това, което направихме“, уточни Деница Сачева.

Тя посочи, че подкрепят тезата следствието да е независимо и няма никакво значение, че този текст е предложен от „Възраждане“. Когато тезата е добра, тя заслужава подкрепа.

По отношение на исканите имунитети, Сачева подчерта, че до тогава до когато Народното събрание се занимава с конституционна реформа и с промени в законите за съдебна реформа, няма да гласуват като парламентарна група за свалянето на имунитета на който и да е депутат.

Така по никакъв начин не се гарантира безпристрастността към работата на народните представители. Що се отнася до това как ще се действа, говорихме за това да има комисия, в която да се взимат решения има или няма основание да бъде искан един имунитет“, поясни тя.