Започва строеж на нова детска болница

"Лозенец" минава към Софийския университет

0
60
правителството
Министерският съвет

Правителството покрива дълговете на „правителствена“ и дава 4 млн. лева за „Пирогов“

Догодина стартира строителството на многопрофилна детска педиатрична болница, стана ясно преди редовното заседание на Министерски съвет. По данни на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, тя ще бъде готова в средата на 2020 година.

За строителството на болницата ще са нужни 20 млн. лв. Премиерът Бойко Борисов увери министър Ананиев, че нужните средства ги има и му поръча заедно с обществените поръчки, свързани със строителството на сградата, да стартира и такива за нужната апаратура и обзавеждане.

Правителствена болница се запазва. „Погасяваме 23 млн. дългове на болницата, за да си я управлявате без дългове. Това може да го сведеш до студентите и академичния състав“, заяви Бойко Борисов на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Правителствена болница минава към Софийския университет.

Премиерът съобщи също, че се отпускат и 4 млн. лв за „Пирогов“ за Клиниката по изгаряния. „Ще стигнат ли“, попита той шефът на болницата проф. Асен Балтов. „Ще стигнат. Благодаря Ви, г-н премиер“, отговори му той.