Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

Той бе избран единодушно от парламента

0
67
нои
Ивайло Иванов

Първото му обещание-борба с фалшивите болнични

Ивайло Иванов е новият управител на Националния осигурителен институт. Иванов беше единственият кандидат за поста и събра единодушната подкрепа на депутатите в пленарната зала.
 
Иванов коментира в кулоарите на парламента, че ще се бори с фалшивите болнични и ще предложи законодателни промени в тази посока.

Новият шеф на НОИ ще проведе срещи със здравния министър и шефа на здравната каса, за да бъде направен анализ на издадените болнични в повече в различни лечебни заведения. След това евентуално ще бъдат предложени законодателни промени, каза той, като посочи, че ръстът на болничните за последната година е изключително голям.
 
Иванов обясни, че след като бъде направен и обсъден анализът, тогава ще се каже какви промени могат да бъдат направени.
 

Новият шеф на НОИ е категоричен, че хората няма бъдат лишени от права и не може да се говори за таван на болничните например. „Когато човек е болен, естествено, че ще се получи болничните.

Трябва да се ограничат тези болнични, които се ползват неправомерно, за които всички сме чували, за да може средствата, които се изразходват, да отидат при хората, които наистина имат нужда, а не да се ползват за покриване на други плащания“, каза той.