Ислямисти водели бунта в Столипиново, обявиха от ВМРО

Каракачанов внася в МС програма за справяне с циганизацията

0
128
полиция
Снимка: архив

Партията дава на ДАНС тартора им Айри Мурад

ВМРО излезе с остра позиция във връзка с действията на полицията в ромските квартали в Пловдив и Асеновград. Припомняме, вчера в пловдивския квартал „Столипиново“ имаше засилено полицейско присъствие и напрежение между местните жители и униформените заради спецакцията „дрога“, при която са задържани 4 души и близо 1 килограм наркотични вещества.

Около 500 души се събраха пред заведението в квартала, където е извършено претърсването. Цеганите твърдят, че полицията е влязла в заведението, като е изпочупила всичко наред, дори съобщават, че има и бити. В Асеновград също е имало струпване на цигани пред Районното управление заради задържано лице. В позицията на ВМРО спрямо действията на полицията се посочва, че вследствие на арестите в квартала е имало протест на цигани, които поискали оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Според ВМРО бунтът срещу Каракачанов е бил предвождан от ислямисти.

„Циганизацията и радикализацията трябва да спрат“, пишат те. Според тях налагането на ред и законност в гетата е част от програмата за справяне с циганизацията, която Каракачанов ще представи официално пред МС в рамките на следващата седмица.

Концепцията е готова и обхваща широк пакет от мерки, които да поставят началото на реална интеграция на циганския етнос – „процес, който умишлено беше спъван последните 30 години“, категорични са патриотите. Те цитират данни на МВР, според които акцията е била срещу група цигани, които се занимават с наркоразпространение. Арестувани са 4 души и е открит над половин килограм хероин. В опит да избягат от органите на реда те нахлуват в близка механа. Последват провокации и опит за предизвикване на безредици от страна на циганите, предвождани от общинския съветник Айри Мурад.

„Лицето Мурад е от партията на Орхан Исмаилов – НПСД, която е част от новата „родолюбива“ коалиция на Веселин Марешки. Той е скандално известен в Пловдив с проповядването на радикален ислям, насаждането на междуетническо напрежение и опити за злоупотреби с общински средства. Айри Мурад открито проповядва, че жените не трябва да работят и трябва да носят бурки.

В интервю пред национална медия преди време той даже се похвали, че извежда жена си веднъж седмично, кара я да ходи забулена и не ѝ позволява да работи. Държим да подчертаем, че същият този „родолюбец“ – коалиционен партньор на друг отявлен подобен, за какъвто се представя Марешки, снощи застана начело на етнически бунт срещу вицепремиера Каракачанов и държавата“, пишат още от ВМРО.

Заради това воеводите подават сигнал до ДАНС срещу провокатора Айри Мурад за извършване на антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.