Кандидатът на ВМРО за президент бе регистриран днес, той обяви, че съди ВТУ за дисциплинарното си уволнение

0
99
Снимка: ВМРО

Милен Михов заяви, че от прокуратурата са излезли с решение по казуса в негова полза

ВМРО регистрираха за президентския вот доц. Милен Михов и Мария Цветкова, съобщиха от централата.

„Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора – патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години. А именно, че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява. Че трябва да се използват механизмите на президентската власт, за това най-накрая да се сложи това разделение на обществото. Чрез тази кампания ще опитаме да наложим още една теза – промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България – разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност“, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Той коментира и скандала  с уволнението на доц. Михов от Великотърновския университет. Преди ден от ръководството на университета разпространиха позиция, в която посочват, че доц. Михов е уволнен дисциплинарно.

„Нещо, което се разпространява наляво и надясно без подпис се нарича анонимен донос“, смята лидерът на ВМРО.

Доц. Михов не отрече, че е бил дисциплинарно уволняван два пъти от висшето учебно заведение. Той подчерта, че от прокуратурата са излезли с решение по казуса в негова полза.

„Проблемът е трудовоправен, той е в съда. Сигурен се, че ще докажа своята правота“, заяви номинираният за кандидат-президент от ВМРО.