Полк. Невяна Митева ще е кандидатът за вицепрезидент на проф. Герджиков

0
669
Снимка: ПИК

Тя е председател на сдружението на жените военнослужещи, шампионка по плуване, съпруга на командващия Специалните сили бригаден генерал Явор Матеев

Кандидатът за вицепрезидент на подкрепения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков ще е полковникът от ВВС Невяна Митева, съобщава Pro News Dobrich.

Тя е полковник от въоръжените сили и е била пиар на Военновъздушните сили, чийто командир бе Радев, преди да бъде избран за държавен глава преди пет години.

Очаква се името ѝ да бъде официално обявено в неделя, когато ще се събере инициативният комитет, които ще издигне двойката. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди днес, че партията му ще подкрепи Герджиков. По думите му вицепрезидентът няма да бъде от ГЕРБ, а ще бъде избран “лично от Герджиков”.

Невяна Митева е шампион по плуване, председател на сдружението на жените военнослужещи. Тя е родом от село Победа, община Добричка. Именно край същото село е загинал дядото на нейния съпруг – командващият Специалните сили бригаден генерал Явор Матеев. Точно издирването на загиналия в боевете за свободата на Добрич прадядо е в основата на тяхното запознанство и последвал брак, споделиха преди време пред Про Нюз Добрич съпрузите, които всяка година са гости в града при честването на Добричката епопея.

Снимка: Про нюз Добрич

Невяна Митева се присъединява към армията през 1989 след плувните си постижения по време на олимпийските игри в Сеул през 1988 година.