Кметът на Перник реши всички проблеми и вече ремонтира паметника на дядо си

0
5965
Работници вече ремонтират паметника на Темелко Ненков.

Бюстът на комунистическия функционер се обновява с пари на данъкоплатците

След като се справи с всичките проблеми на Перник, и то не само на самия град, а и на всичките села в общината, кметът Станислав Владимиров се зае с благородната задача да облагороди градинката, в която се намира паметникът на неговия дядо – Темелко Ненков! Това пише сайтът pernik24.com.

Жалкото е, че всичко това се случва с парите на пернишките данъкоплатци!

Станислав Владимиров

Може би ситуацията нямаше да бъде така куриозна, ако същият този паметник не бе част от комунистическия режим в България. Същият този режим, който е обявен за престъпен съгласно Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен от 5 май 2000 г. Така излиза, че Община Перник не обича да спазва законите на страната, но държи гражданите да спазват местните наредби и да си плащат данъците в срок, добавя медията.

Кой е Темелко Ненков, чието име освен на паметника все още седи и на пернишко училище? Един от основателите на синдикалната организация на рудничарите. Оpгaнизaтop е нa миньopcĸитe cтaчĸи в гpaдa пpeз 1906 и 1919 г., зa ĸoeтo e yвoлнeн и изпpaвeн пpeд вoeнeн тpибyнaл. Πрез 1925 гoдинa e apecтyвaн и yбит. Покрай убития дядо кариера прави социалистът Ненко Темелков, който се пада вуйчо на сегашния кмет Станислав Владимиров. Той е бивш шеф на пернишките социалисти, депутат от БСП и директор на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, назначен от правителството на Пламен Орешарски. През 2015 година вуйчото е уволнен от директорския пост. На пресконферция на структурата на АБВ в Перник се изнасят данни, че Ненко Темелков и фамилията му имат 18 имота в София и други градове на страната.

­