Кой подкрепя Мая Манолова? Офицер от ДС, уволнен за пиянство и разврат

0
705
Гарелов подкрепя Мая Манолова.

Вижте досието на младши лейтенант Иван Гарелов

Този човек подкрепя Афера Костинбродска Галева! Кой е той – вижте и прочетете тук. Това написа във Фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Той показа и документи за дейността на Иван Гарелов като кадрови офицер от Държавна сигурност. Ето целият му текст:

Преди да бъде превербуван като ОРОН, Иван Гарелов е бил кадрови офицер от I-во Управление ДС (така се е казвало ПГУ-ДС тогава), откъдето е уволнен. Защо е уволнен ли? На 19 декември 1967 г. младши лейтенант Иван Гарелов е назначен за служител на I-во Управление ДС. На 1 септември 1968 г. е изпратен в разузнавателната школа на КГБ.

ДС
Иван Гарелов като младши лейтенант от Държавна сигурност

Ето какво пише в предложението за дисциплинарното му уволнение: „В школата мл. Лейтенант Гарелов … е тръгнал по хлъзгавия път на пиянството, моралната разпуснатост и недисциплинираността. Влизал е в недостойни пререкания със съветските другари, напускал е без разрешение района на школата, а при връзките си с жени проявявал такова лекомислие, че допуснал да бъде заразен от венерическа болест трипер”!

Ето какво пише в рапорт полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс „Б”- гр. Москва до началника на I-во Управление ДС:

Др. Началник, във връзка с поведението на слушателя Иван Гарелов донасям: в началото на септември м.г., след напиване в кафе „Лира”, гр. Москва, същия си е загубил личния паспорт… Въпреки дадените обещания Гарелов и след това на няколко пъти се напива. Характерното за него е това, че много бързо се опива и в такова състояние не може да контролира действията си…В средата на април ми стана известно, че Гарелов е заболял от венерическа болест. При проверката се установи, че е болен от трипер и му се провежда лечение…Освен това, в поликлиниката на КГБ, където е бил на преглед, е съобщил на лекаря само името на жената, с която е имал полова връзка, без да даде други данни за нея”.

Решение за уволнението на Гарелов от ДС.