Борисов: Няма да искам оставката на Симеонов и да хвърля страната в хаос !

Ще видите в сайта на Министерски съвет проектобюджета, където сме отпуснали 150 милиона допълнително за децата с увреждания, обяви премиерът в Дубай

0
372
борисов
Бойко Борисов

Нека в коалицията „Обединени патриоти“ си решат проблемите, добави той

Министър-председателят Бойко Борисов няма да иска оставката на Валери Симеонов. Това обяви премиерът от Дубай, където е на посещение.

Пред Министерски съвет се провежда протест с искане за оставката на вицепремиера, а настояване за спешен коалиционен съвет, на което тя да бъде поискана, бе отправена и от лидера на „Атака“ и парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

„Още преди дни поднесох извинения от името на Валери Симеонов за думите му. Искам да помоля и майките, и протестиращите, защото от самото начало работим заедно, за да може и двата закона да влязат заедно. Сега в сряда съм създал организация от ГЕРБ да минат през комисии, да се гледат в парламента и да бъдат приети. Ще видите в сайта на Министерски съвет проектобюджета, където сме отпуснали 150 милиона допълнително.

За оставката на Валери Симеонов е по-сложно, защото когато става дума за министри е едно, въпреки че ми се сърдят. Нашите партньори са в по-сложна ситуация, там са три партии, знаейки колко са различни, но така отредиха българските избиратели. Искането на оставката на Валери Симеонов от моя страна е нарушаване на коалиционното споразумение. Без решение на „Обединени патриоти“ няма никаква правна стойност. Ако тръгна силово да му искам оставката, както искат майките, това означава автоматично да се счупи коалицията“, обяви Борисов.

„Тук се надявам колегите от „Обединени патриоти“ да си решат различията, видно е различието между Волен Сидеров и Валери Симеонов, но когато са си слагали подписите, е трябвало да мислят и да се държат като отговорни хора. Дезертьорството не решава проблемите. Моралния акт аз го изразих“, каза още Борисов, като допълни, че всички искания на майките са приети.

Борисов каза още, че не можел да хвърли държавата в хаос, защото „вижда кои загряват отстрани“. Заплаши и със служебно правителство на президента Румен Радев и обясни, как тогава падали икономическите показатели.