Корнелия Нинова лишила държавата от дивиденти от „Техноимпекс“

Къде са парите от сметките на дружеството, пита Антон Тодоров

0
393
нинова
Нинова лишила държавата от над 6 млн. лв, сочи официален документ.

Приватизаторката отказала да даде на страната над 6 млн. лв

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров публикува нови документи, свързани с приватизацията на „Техноимпекс“. Те разкриват настоящия лидер на БСП Корнелия Нинова  като настървен капиталист, който лишава дори държавата от дивидент.

Ето какво публикува Тодоров:

Ако някой си е мислил, че безсрамието и наглостта на приватизаторката Корнелия Нинова могат да имат някакви граници, е дълбоко и задълго сгрешил. Няма граници за нахалството на днешната „социална“ другарка, а в миналото – устремена да приватизира най-сладките хапки от държавната баница, външнотърговските дружества. НЕ СИ ТИ КОГАТО СИ ГЛАДЕН – ЗА ПАРИ! Вече разкрих, че когато подписва договора за приватизацията на „Техноимпекс“ АД, тогавашната изключително близка до върховете на СДС безпартийна седесарка Корнелия Нинова получава активи за 3 млн.лева, от които над 1,8 млн. са НАЛИЧНИ ПАРИ ВЪВ ВАЛУТА.

Тези суми се намират в банкови сметки в чуждестранни банки и в касите на няколко задгранични бюра на „Техноимпекс“ – в Либия, Мароко, Тунис и т.н. Досега нито веднъж, при нито едно от своите медийни участия Корнелия Нинова не даде никакво обяснение какво е станало с тези огромни валутни средства.

Нещо повече – дори най-примирените опити на някои журналисти да я попитат по темата автоматично биват парирани и опаковани в отклоняване на разговора дали някой и кога е проверявал сделката.

Оказва се обаче, че Корнелия Нинова наистина има нечувана амбиция да приватизаторства, която проявява веднага след като контролираното от нея чрез 33% лично нейно акционерно участие РМД „Техноимпекс-98“ придобива 67 % от акциите на външнотърговското дружество „Техноимпекс““

 Със Заповед № РД-18-355 от 27.05.1999 г. министърът на търговията и туризма Валентин Василев разпорежда на представителя на държавата в Съвета на директорите на вече приватизираното дружество „Техноимпекс“ Ирина Георгиева да гласува „За“ по т. 2 от дневния ред /за разпределянето на печалбата на дружеството за 1998 г./ като държавата трябва да получи 30 % дивидент от тази печалба.

Да, ама не! Социалната днес другарка Корнелия Нинова тогава е новопокръстен капиталист и не дава нищо от държавната баница, до която се е докопала толкова неочаквано и за самата нея.

На същото заседание на Съвета на директорите Корнелия Нинова като представител и основен акционер на РМД-то, което пък от своя страна е основен акционер във ВТД „Техноимпекс“, е решила, че дори законният дивидент на държавата в размер на 6 476 721 неденоминирани лева няма да й бъде изплатен.

И както се вижда от документите, тази сума отива за прелицензиране на вече приватизираното дружество от новоизлюпената приватизаторка. Други над 6 млн. неденоминирани лева отиват за възнаграждения – нейното като изпълнителен директор и член на СД и на другите двама членове на СД.
Не знам за Вас, но аз се чувствам безкрайно омерзен от тази жена и демонстративната липса на какъвто и да е морал при нея.

Имаш чувството, че Нинова е нахълтала в спомените ти и най-спокойно се оглежда, какво би могла да приватизира, за да й влезе в работа. Докъде може да стигне в падението си Корнелия Нинова? Никога не можеш да предположиш. Този човек е крайно предвидим единствено в своята пълна непредвидимост.

Докато уж говори нещо „социално“ с престорена зангажираност и на секундата може да изрече такава неистина, че и десет мъдреци да се стъписат пред нея. Всичко, което до този момент съм открил в българските архивни масиви за Корнелия Нинова е в хронична, непреодолима и много възмутителна вражда с онова, което тя се опитва да наложи за себе си. Преуспя за тази година и половина начело на БСП само в едно – доказа, че може да достига все нови и нови „зеещи“ висини в неистините, безсрамието и пълната липса на базисна политическа хигиена“, допълва коментара си Антон Тодоров.