Корнелия Нинова към новите партии: Късно е, колеги, за китка!

0
235
Корнелия Нинова

Пет пъти ви подавам ръка, пет пъти я отхвърляте, заяви лидерката на БСП

„Късно е, колеги, за китка“ – така се обърна по време на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова към „Има такъв народ“, „Демократична България“ и “Изправи се! Мутри вън!“.

Тя заяви, че пет пъти е предупредила и пет пъти е подала ръка, която тези партии са отхвърлили. И сега „ точно с едно действие бетонираха Борисов в един сектор – енергетиката“, каза Нинова. Тя обясни, че в спешен порядък са били излъчени новите бордове на енергийните дружества, проведени общи събрания, събрани десетки необходими документи, има подпис на министърът на енергетиката и всичко това е внесено в Агенцията по вписвания за 24 часа – „нещо, което обикновено отнема седмици“, алармира председателката. Тя уточни, че става въпрос за БЕХ, АЕЦ „Козлодуй“ и Минпроект.

Нинова се възмути, че миналата седмица БСП е внесла предложение за мораториум на решенията на правителството в оставка за сделки и смяна на бордове до избора на ново и че тези политически субекти са отхвърлили предложението.

„За нас остава един въпрос: защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото, обслужиха задкулисието вместо да се борим с него“, попита тя.