Злобна битка в БСП, Елена Йончева нареди на Нинова: Оставка означава оттегляне и от преговорния процес за правителство

0
484
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Време е БСП да затвори позорната страница от последната година и да се насочи към бъдещето, казва евродепутатката

Оставка на Корнелия Нинова означава оттегляне от ръководството на БСП и от преговорния процес за правителство. Ако не става въпрос за поредната игра и хвърляне на прах в очите на избирателите и поддръжниците на БСП, считам за редно госпожа Нинова да се оттегли незабавно от управлението на партията. Това ще е първият тест за почтените й намерения.

Това написа евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева по повод заявената оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова. По думите й няма как един отиващ си лидер да обвърже партията с толкова важни решения за нейното бъдеще.

„Преговорите от името на БСП трябва да се водят от човек, определен от органите, който да представлява дългосрочния интерес на партията и да не е дискредитиран пред партньорите. Един политик трябва да е способен да носи последиците от собствените си думи и решения. Всяко друго поведение ще отвори още по-голяма пропаст между ръководството на партията и българските граждани.
Време е БСП да затвори позорната страница от последната година и да се насочи към бъдещето – избори за президент и вицепрезидент, преговори за работещо правителство, реформа в партията и връщане на левите идеи на масата“, коментира Елена Йончева.

Тя е категорична, че е време начело на БСП да застане истински ляв човек, с прогресивни идеи и сила да вдъхновява и младите, и възрастните, и бедните, и работещите, който носи надежда и предлага решения, който не търси оправдание в другите, а води смело напред към едно по-добро бъдеще. За България и за нейните граждани.