Наказания за червените сборища за 9 май кога?

0
269
Депутатът от БСП Георги Гьоков на болшевишко шествие

Само депутатът социалист Георги Гьоков и беларуският президент Лукашенко водиха шествия за „празника“

Кога ще има наказания за червените сборища за 9 май, които бяха в явно нарушение на извънредното положение и противоепидемичните мерки в страната? Това се питат граждани, които недоволстват, че законите важат за едни, а за други не. В София вече глобяват от 300 до 1000 лева за пътуване без маска в градския транспорт. А депутатът социалист Георги Гьоков води прорурско, болшевишко шествие в Стара Загора на 9 май без предпазна маска. Но не е глобен. Нещо повече, няма и санкции за неговите сподвижници, които са се струпали повече от двама души на едно място.

Подобно болшевишко струпване на хора имаше и в столицата пред паметника на Съветската армия, но нито полиция, нито други власти реагираха.

Червеният депутат Гьоков може да влезе в историята като единственият след беларуския диктатор Лукашенко, който е водил шествие без предпазни средства по време на пандемия. Явно комунистите-социалисти смятат, че са безсмъртни и че законите не важат за тях. След като миналата седмица червеният кмет на Кресна бе изловен да участва в софри в ресторант без спазване на елементарни мерки.

Хайде законът да е еднакъв за всички, може ли?