Нинова не е проверявана от прокуратурата за „Техноимпекс“ нито веднъж-Документи

Всички твърдения на Нинова, включително и това, че ни съди, са неверни, заяви пред Би Ти Ви Атанасова

0
274
нинова
Отговорът на главния прокурор опровергава Корнелия Нинова

Прокуратурата с официален отговор на питане на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е проверявана нито веднъж от прокуратурата по сделката с приватизацията на „Техноимпекс“. Това става ясно от официален отговор на главния прокурор Сотир Цацаров по запитване на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, с което Breaking.bg разполага.

нинова
Отговорът на главния прокурор

Считано от момента на сключване на договора за продажба на дружеството-13.01.1999 г е изтекъл срок от почти 18 години, през който не са подавани сигнали, не са извършвани проверки и не е образувано досъдебно производство относно приватизационната сделка“ се казва в отговора подписан от главния прокурор Сотир Цацаров. Корнелия Нинова заяви няколко пъти, че въобще не се притеснява от проверката на приватизационната сделка за „Техноимпекс“, за което била проверявана „три-четири“ пъти. И всичко било наред. За скандалната продажба на „Техноимпекс“ за жълти стотинки Breaking.bg вече писа.

„Всички твърдения на Нинова, включително и това, че ни съди, са неверни. Аз много държа на истината и когато някой облъчва обществото, да го прави с факти. Показала съм ви документи, които показват не само придобиване от страна на Нинова“. Това обясни депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на „Тази сутрин“ по bTV. „В историята няма човек, който да не помни, че е сключил сделка за 700 хиляди долара. Не само, че е участвала в приватизацията, не само, че е платила кеш 70 хиляди долара“, обяви Атанасова. Темата претърпява какви ли не различни формати. Щяха да я подкрепят, щяха да гласуват в партията, сега тя иска лидерска среща. Ние сме готови на всякакви теми и дебати“, продължи Атанасова. 

„Нинова твърди, че стотици пъти е проверявана и че няма проблем с тази сделка. Аз сезирах главния прокурор да ми посочи колко пъти и кога е проверявана тази сделка. На 29 ноември ми е изпратено това писмо и в него се твърди следното: „Считано от момента на продаването на дружеството е изтекъл срок от почти 18 години, през който не са подавани сигнали, не са извършени проверки, не са образувани досъдебни производства или правени преписки за приватизиране на „Техноимпекс“. Ако тя твърди, че трима главни прокурори са и правили проверки, надявам се да дойде с факти и писма“, категорично я подкани депутатката от ГЕРБ.