Нинова не успяла да събере и половината от членския внос от времето но Миков

0
336
Нинова е събрала едва 70 000 от членски внос за една година.

На „Позитано“ №20 се готвят за масови съкращения в администрацията поради безпаричие

За три години управление на БСП Корнелия Нинова е успяла да събере едва 1/15 от членския внос на съпартийците си в сравнение с предишния председател Михаил Миков. Това показва официалната справка в годишните отчети на социалистическата партия, публикувани на сайта на БСП.

За цялата 2015 г, по времето на Михаил Миков, партията е събрала 1, 4 млн. лева от членски внос. През 2018 година , по времето на Корнелия Нинова, приходите от членски внос са едва 70 000 лева. Това означава две неща-или масов отлив от столетницата за последните три години или бойкот на партийните членове на управлението на Нинова и сие на „Позитано“№20.

При Михаил Миков от членски внос в партията са постъпвали над 1,4 млн. лева.

Както Breaking.bg писа другарката Нинова е благоволила да отдели от джоба си едва 1000 лева през миналата година като дарение към партията, която ръководи. Докато задължава всички депутати, евродепутати и съветници да отделят от държавните пари за сътрудници, за да даряват на партията почти всеки месец. Така годишно БСП събираше над 300 000 лева от държавните пари. За разлика от жалкия членски внос от времето на Нинова-70 000 лева.

Личи си защо лидерката и нейното обкръжение са видимо притесенени от намаляване на партийната субсидия. Освен , че от касата на БСП липсват над 6 млн. лева, те се страхуват, че ако партията остане само на членски внос апаратчиците от централата ще фалират с мижавите 70 000 лева.

На „Позитано“ вървят слухове за предстоящи масови уволнения и съкращения сред апарата. На прицел основно са чиновници, на които остават 2-3 години до пенсия. Предстоящите съкращения ще са заради намалената субсидия и липсата на средства.