Обвиняват Бенчо „Ролса“ за укривателство на Очите

Викат общинаря, за да му повдигат обвинение

0
95
гаранция
Бенчо Бенчев. СНИМКА: bTV

Изпратени са следствени поръчки до Турция

Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за извършено лично укривателство на лице, извършило тежко умишлено престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 02.08.2018г. до 05.08.2018г. в гр.Истанбул, Р.Турция е спомогнато на лице, извършило престъпление да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен Отдел при ОП-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Р.Турция и Р.Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Днес, 08.08.2018г. в гр.Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен Следствен Отдел при ОП-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност, допълват от прокуратурата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here