Общинската структура на ДПС в Хитрино напусна партията

Основният мотив е авторитарното управление от централата

0
142
дпс
Снимка: архив

16 от 18 селски кмета също се оттеглят от движението

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха представители на местната структура на пресконференция, информира Дарик. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларация по въпроса, която беше представена от Сибрят Еир – кмет на село Каменяк. Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Еир.

Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на редиците на Движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение. Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинският кмет Нуридин Исмаил.

„Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия“, коментира Неждед Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.