Общинската структура на ДПС в Хитрино напусна партията

Основният мотив е авторитарното управление от централата

0
135
дпс
ДПС вече няма структури в района.

16 от 18 селски кмета също се оттеглят от движението

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха представители на местната структура на пресконференция, информира Дарик. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларация по въпроса, която беше представена от Сибрят Еир – кмет на село Каменяк. Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Еир.

Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на редиците на Движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение. Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинският кмет Нуридин Исмаил.

„Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия“, коментира Неждед Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here