Освен НСО и частна охрана пази президента в Троян

Само симпатизанти на БСП „привестваха“ държавния глава

0
906
президент
Освен НСО, полицията и частни охранители пазеха държавния глава.

Мъж с костюм „дирижира“ представителите на медиите къде и кого да снимат

 

Жителите на града не се впечатлиха много от посещението на президента Румен Радев, тройно охраняван по време на краткия си престой. Освен служители на НСО и местната полиция, и частна охранителна фирма пазиха държавния глава по време на посещението в града. Това разказаха пред Breaking.bg местни хора. Не стана ясно кой плаща за частните гардове, които осигуряваха височайшата визита.

президент
Само официални лица имаха достъп до Румен Радев, пазени от НСО, полиция и гардове.

При строги мерки и по предварително начертан маршрут Румен Радев бе преведен от кмета Донка Михайлова /БСП/ през центъра на града, където възрастни хора, симпатизанти на БСП, му се радваха, а медиите бяха „дирижирани“ от костюмиран мъж, който ги направляваше накъде да вървят и къде да снимат. В краткото си изявление както винаги държавният глава нападна изпълнителната, но този път и съдебната власт по повод убийството на Виктория Маринова в Русе.

През това време троянци се наслаждаваха на изпълненията на мажоретния състав и духовия оркестър и се поздравяваха за празника си. Хубавият повод и прекрасният есенен ден създадоха допълнително настроение на хората, които бързо си разотидоха след официалната церемония.

Президентът не си позволи политическо говорене в официалното си обръщение към жителите и гостите на града. Той ги поздрави за празника, но сбърка името на Негово преосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, когото нарече Григорий.“