„Отровното трио“ е в пряка финансова обвързаност с Васил Божков

0
1473

Велислав Минеков е получил финансиране от беглеца в Дубай за 7 изложби в последните 3 години

Адвокат Николай Хаджигенов е адвокат и говорител на една от официалните любовници на Васил Божков Лиляна Деянова, известна с псевдонима си ЛиЛана. Връзката между Божков и певицата е заявявана публично от самата нея, както и от хора от близкия кръг на обвиняемия Васил Божков, който в момента се укрива в Дубай.Това пише сайтът tribune.bg.

През 2009 година Лиляна дава интервю, в което на въпрос дали са верни слуховете, че е любовница на Черепа отговаря: „Любовница? Може да съм му гадже“, като допълва, че има мъж до себе си от 6 години, на когото разчита и финансово.

Хаджигенов заявява в свои телевизионни интервюта, че прокуратурата замесва ЛиЛана, за да изкара виновен Васил Божков, признавайки близостта между двамата и общото им сътрудничество в редица фирми.

Причината е бизнесменът Васил Божков, който има 50% активи в офисите на „Декарт“, които са обявени, че са на Лиляна Деянова и Мартин Димитров“, заявява „адвокатът на мафията“ – така се нарича самият той по време на същото си участие в предаването на Люба Кулезич по ТВ Евроком.

Велислав Минеков е получил финансиране от Васил Божков за 7 изложби в последните 3 години. Освен това в колекцията на Черепа има 15 малки пластики, закупени от Минеков – всяка на средна цена 12-15000 лева. Известен сред колегите си с прякора „професионален заядливец“ скулпторът нееднократно е нападал свои колеги. Но е яростен защитник на Васил Божков и неговата колекция.

Доказателство за близостта на двамата се появи още в началото на годината, когато Минеков се появи като говорител на Черепа. В множество интервюта той задава въпроси от типа „кои високопоставени хора са присъствали на изложбата на Божков в Москва“ като твърди, че лично той ги е видял на тази изложба. Велислав Минеков се оказва запознат и с това, че е имало политици, които са се возили в самолета на Божков. Дали чрез тези изявления Минеков адвокатства на обвиняемия Васил Божков, или е бил негов редовен спътник и свидетел на контактите му, можем само да гадаем.

Известният с прякора си „бащата на фалшивите новини“ Арман Бабикян е бил пряко спонсориран от Васил Божков, който му е плащал да рекламира „Националната лотария“ чрез банери в сайтове за фалшиви новини като informiran.net. Любопитен факт е, че в търсачката в Гугъл излизат множество статии във въпросния сайт, посветени на Лотарията на Божков, включително пиарски рекламни текстове.

Инициаторите на протестните действия изглежда получават добро финансиране – това се видя и от скъпите хранителни продукти, които изхвърляха на паветата с кофи (яйца от пъдпъдък, чери домати, свински уши). „Отровното трио“ твърдят, че тези продукти са им дарени, но така и не поясниха от кого.

Tribune” получи сигнал от читател, който твърди, че е бил част от организацията на протестите. По думите му, стойността на луксозните палатки, поставени на две столични кръстовища, е 26 000 лева. Тези палатки били дарени от „фирма“, като стойността на шатрите и палатките е между 250 и 500 лева за всяка. Според сигнала до сайта ни никой не давал обяснение на протестиращите кой седи зад тези удобства, които им се предоставят. Неофициално най-смелите сред революционерите, които подкрепяли акцията на „Отровното трио“, получавали сериозна финансова премия.