Правителството дава още 100 млн. лв за увеличение на заплатите в МВР

Средствата ще бъдат гласувани до две седмици

0
93
мвр
Срещата на премиера Борисов и ръководството на МВР с полицейските синдикати. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Въпреки това полицейските синдикати ще правят днес протест

Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов.
 
Въпреки това служителите на министерството ще проведат насрочените за днес протести в столицата.
 
Срещата на представители на синдикатите във вътрешното министерство с премиера Бойко Борисов продължи повече от час. Заради приноса на служителите на МВР към охраната на външната граница, борбата с престъпността и контрабандата, довела до повече приходи в бюджета, управляващите са се ангажирали да отпуснат още 100 млн. лв. за допълнително увеличение на заплатите. Средствата ще бъдат гласувани до две седмици, обясни зам.-председателят на един от профсъюзите в МВР Галентин Грозев.

От началото на тази година служителите в МВР получиха увеличение на заплатите. То е различно за всяка длъжност и по данни на синдикатите е между 30 и 55 лева. Въпреки поетия ангажимент обаче ще се проведат насрочените за днес протести в София, които ще се състоят на три места в града.

В петък най-големият полицейски синдикат ще се събере, за да реши с оглед на обещанията за ръст на възнагражденията и промени в нормативната уредба дали да преустанови протестната готовност временно или постоянно.

След срещата стана ясно, че правителството има готовност да обсъжда още 10 на сто ръст на заплатите на служителите в МВР, но за 2019 години и само срещу резултати от работата им.