Правителството на среща в Брюксел днес

Там ще проведат съвместно заседание с Колегиума на комисарите

0
37
правителството
Министерският съвет

Премиерът ще говори с Юнкер за българското европредседателство

Министър-председателят Бойко Борисов и българското правителство ще бъдат на работно посещение в Брюксел, утре, 8 ноември. Там ще проведат съвместно заседание с Колегиума на комисарите по повод предстоящото ротационно председателство на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. и подготовката по него, каквато е установената през годините практика.

Предвижда се двустранна среща между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а всеки министър ще проведе и индивидуална среща със съответния еврокомисар хомолог. В рамките на пленарна среща между представителите на българското правителство и комисарите ще бъдат представени приоритетите на България по време на първото й председателство на Съвета на ЕС. Акценти в разговорите ще бъдат темите от европейския дневен ред, които ще бъдат и във фокуса на Българското председателство.

След проведените срещи министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция в 14,15 часа местно време.