Борисов: Правим преговорни екипи за разговори за правителство. Каним Росен Плевнелиев, Соломон Паси и други за модератори (Видео)

0
152
Пресконференцията на ГЕРБ.

 Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки. В името на народа, обяви той

 

Контактна група и преговарящи екипи за създаване на ново правителство при разговор със всички политически сили. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Той добави, че за модератори ще поканят експерти сред които бившият президент Росен Плевнелиев и бившият министър Соломон Паси.

Да успокоим ситуацията. Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки. В името на народа. Нека другите преценят дали са за Путин и Газпром или не.

 

„Близо 80%казаха, че искат правителство, а и на следващи избори няма да се получи нищо различно. Ще похарчи 100млн. И ще имаме държава без парламент. Предлагам на лидерите на партии да се дръпнем назад, след като считат, че имаме антагонистиични от ошениния“, подаде ръка на останалите партии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първата тема е“ кой е с Путин и не, кой е на страната и войната“.“ Нека е първата тема, по която да си заяви позициите. Ако искаме да тласкаме държавата в поред и избори, това е идеално за Путин“, добави той

От последните избори сме върнали подкрепата на 38 193, което показва, че посоката ни е правилна. Този резултат е постигнат в крайно агресивна среда, защото целта беше да се унищожи една партия. Какво постигнаха те? 128 578 гласа разлика с ПП, 538 534 с ИТН. Това посочи Томислав Дончев на първия брифинг на ГЕРБ след победата им на парламентарните избори в неделя.

Адекватно и балансирано разпределение сред гласоподавателите. Голяма част от българските граждани са дали подкрепата си за нас. Следва сложната задача какво правим от тук нататък, каза още Дончев.

Когато имаш тези данни зад гърба, можеш да разсъждаваш на глас за реалностите в България. Тези избори показаха, че народът на никого не му даде самостоятелно право да управлява. Народът каза „стига сте враждували, защото всички избиратели страдат еднакво“. Отидоха, дадоха гласа си. Една формалност в машините – към 70 000 са хората, които не са гласували за никого, което не ми се вярва, защото кутийката не се вижда. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира и загубата на Бойко Рашков в Перник:

Тяхното знаме – господин Бойко Рашков загуби с двойна разлика в Перник. Ако е бил това, за което го представяха, щеше да спечели.

Тези избори показаха, че народът не даде на никой самостоятелно право да управлява. Народът каза стига сте враждували, защото всички избиратели страдат еднакво. Изчезнаха много илюзии изтъргване и изчегъртване. Ще се похарчат едни 100 милиона и държава без парламент. Предлагам на лидерите на другите партии да се дръпнем назад.  Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно, обяви Бойко Борисов.