Премиерът изпратил сигнал за пътя край Своге през февруари 2018 година

През май м.г. е наредено на фирмата-изпълнител да отстрани дефектите от пътя

0
164
правителството
Министерският съвет
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

С резолюция на Борисов той е даден на строителното министерство

Още през март м.г. премиерът Борисов е изпратил до строителното министерство писмото на кмета на Своге за лошото състояние на пътя край града. Това съобщиха от правителствената информационна служба по повод внесен сигнал в прокуратурата срещу Борисов от сдружение „БОЕЦ“. Ето какво казват още от Министерски съвет:

Във връзка с информация в медиите за изпратен сигнал до Върховна касационна прокуратура относно катастрофата край Своге през август миналата година, ви информираме, че с резолюция на министър-председателя Бойко Борисов, на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.

В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.

Министър-председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал.