Радев прекрати консултативния съвет заради кворум

"За остротата на проблема можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции", заяви държавният глава

0
87
Радев
Президентът Румен Радев

Президентът насрочи ново заседание за корупцията на 17 октомври

Прекратих днешното заседание на КСНС и насрочих ново заседание на същата тема на 17 октомври от 13 часа. Това съобщи президентът Румен Радев след края на днешното заседание на съвета.

„Бяха изслушани доклади на ръководители на ключови институции, ангажирани с борбата с корупцията. Започнаха дебати, които не продължиха заради напускането на част от участниците заради международни ангажименти. Това доведе до загуба на кворум. Прекратих заседанието и насрочих ново заседание на същата тема на 17 октомври от 13 часа“, каза държавният глава. 

„За остротата на проблема можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по препоръките и оценките на чуждестранните ни партньори. Корупцията по високите етажи на властта  е заплаха за националната ни сигурност. Тя бърка в джоба на всеки българин. Считам, че пробив в борбата с корупцията ще стане възможен, когато антикорупцията стане приоритет за българските политици“, каза Радев.