Цветанов: На тези избори ГЕРБ излиза с най-добрите идеи за бъдещето на Европа

"България има най-добрите икономически показатели за последните 30 години, обяви депутатът Ева Майдел

0
130
избори
Цветан Цветанов

Зам.-председателят на партията е сигурен в успеха на евроизборите

Платформата ни трябва да бъде представена от кандидатите ни за евродепутати, защото те ще защитават интересите на България. Днес ще представим резултатите от управлението ни, които се припокриват с тези на Европа. Ще покажем и за какво ще работим. Силата ни е, че нашата платформа се припокрива изцяло с приоритетите на ЕНП. Искам да благодаря на всички депутати, общински съветници и евродепутати, които са тук. С тяхна помощ съм сигурен, че ГЕРБ ще спечели най-много гласове на евроизборите.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на политическата платформа на партията за предстоящите евроизбори.

„И на тези избори ГЕРБ излиза с най-добрите идеи и предложения за бъдещето на Европа. То е цифриво. Нашата основна задача е защита на личните данни и авторското право. За нас цифровите умения са най-важни. Те са важни, за да отговорим на едно от най-големите предизвикателства пред Европа днес – борбата с дезинформацията онлайн“, разкри приоритетите на ГЕРБ в цифровизацията българският еврокомисар Мария Габриел. „Свързаността е възможност, но има и риск. Най-големият риск е киберпрестъпността. Ние заставаме твърдо зад създаването на единен център по киберсигурност.

Трябва да има ясни и етични правила за изкуствения интелект. Ще работим Европа да се сдобие със свой суперкомпютър. Нашето желание е да разпространим още по-широко на нашето културно наследство, като това е пряко свързано с дигитализацията. Отборът на ГЕРБ ще работим за първата изцяло европейска цифрова програма с бюджет от над 9 млрд. евро. През тези години пказахме, как европейското финансиране преобразява големите градове, но се отразява и на малките населени места. Всички от ГЕРБ ще работим за това“, категорична беше Габриел.

След нея думата взе Андрей Новаков. „От ГЕРБ ще продължим да работим всяка една община, всяко едно населено място да продължи да получава европейско финансиране. За разлика от нашите опоненти ние можем да направим това, защото по тяхно време нямаше работещи еврофондове. Всеки ден трябва да се борим с техните фалшиви новини и да ги опровергаваме. Факт е, че България ще получи най-големия си бюджет от ЕС в следващата финансова рамка. Ето за това работим ние. Всички българи трябва да знаят, че ЕС стои зад тях и парите ще продължат да се увеличават. Европейско финансиране и кохезионна политика трябва да има дотогава, докато има и един човек, който се нуждае от тях“, обяви Новаков.

В сферата на образованието приоритетите на ГЕРБ бяха представени от Асим Адемов. „Увеличеният бюджет на ЕС дава много повече възможности на България. Правителството на Бойко Борисов издигна образованието в свой първи приоритет. Има безпрецедентно увеличаване на средствата за образование – близо 950 млн. лева. Заплатите на учителите бяха увеличени два пъти за последните две години. Всичко това спомага за издигането на авторитета на българските учители. Нашата цел е всяко дете да влезе да класната стая и да има равен достъп до образование. В класните стаи бяха върнати близо 42 000 деца, което е сериозно постижение. С ЕНП сме на едно мнение, че образователната система трябва и да възпитава. Нашите ученици трябва да бъдат готови за бъдещите предизвикателства и това минава през инвестиции в цифровото образование“, каза още той.

„ЕС може да помогне и да даде добавена стойност в здравеопазването. Всички в ЕС може да си помагаме и да си разменяме добрите практики“, заяви от своя страна евродепутатът Андрей Ковачев. „Благодарение на европейската солидарност до няколко години ще имаме изцяло обновена спешна медицинска помощ. Ще бъдат закупени над 400 нови линейки. Ще бъдат ремонтирани спешните центрове. За всичко това ще работим от ГЕРБ. В програмата на ЕНП ясно е записано, че ще използваме европейските средства за разработването на нови лекарства, които да спомогнат за преборването с някои от най-страшните болести. Няма смисъл да всички да откриваме топлата вода. Трябва да обединим усилията си, за да имаме една здрава, силна и просперираща Европа“, добави той.

„България има най-добрите икономически показатели за последните 30 години. Имаме най-висок БВП, имаме най-ниска безработица, България произвежда повече дори от при социализма“, разкри евродепутатът Ева Майдел. „Когато фактите говорят, дори опозицията мълчи. Икономическото развитие на България ще продължи с обучението на младите хора, които да бъдат готови за предизвикателствата на труда. Ще продължим да работим още повече европейски средства да достигат до българските предприемачи, които вече работят и усвояват отлично евросредствата. За да постигнем всичко това, България трябва да бъде в сърцето на Европа. Ние сме изпълнили всички условия за влизане в Еврозоната. Ще работим за ускореното влизане на България в Еврозоната и банковия съюз. Всичко това ще допринесе за още по-доброто икономическо развитие на България“, заяви Майдел.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here