Цветомир Паунов в Плевен: Морално е изключените от ГЕРБ съветници в Плевен да напуснат Общинския съвет

0
56
Цветомир Паунов в Плевен.

Атакуват ни заради евроатлантическата интеграция на България, обяви административният секретар на партията

Още веднъж призоваваме изключените от ГЕРБ общински съветници да напуснат Общинския съвет в Плевен. Настояваме бившите ни колеги да проявят висок морал и да освободят местата, на които бяха избрани с листата на ГЕРБ в Плевен.

Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов по време на събрание на ГЕРБ-Плевен, в което участваха общинските ръководства от цялата област, общински съветници, кметове и народни представители. По време на срещата бяха спазени всички противоепидемични мерки, препоръчани от здравните власти.

По отношение на коментари, които виждаме в публичното пространство – че бившите ни колеги са били избрани мажоритарно – бихме им препоръчали да погледнат съотношението между преференциите, които са получили, и общия брой гласове за листата на ГЕРБ“, уточни Цветомир Паунов.

По време на срещата административният секретар на ГЕРБ даде висока оценка за работата до момента на новия областен координатор на партията в Плевен Мирослав Петров.

Със своя авторитет в града Петров стабилизира общинските структури на партията и показа по категоричен начин, че няма да допусне повече лични интереси да стоят над интересите на гражданите на Плевен и авторитета на ГЕРБ“, категоричен бе Паунов.

Целта на ГЕРБ в област Плевен е на първо място да бъдем близо до гражданите, всекидневно да чуваме техните проблеми и да търсим решение за тях“, каза още Цветомир Паунов. Затова той призова кметовете и съветниците да поддържат непрекъснато комуникация както с областния координатор, така и да търсят възможности да работят с кмета Георг Спартански, с когото сме от едно политическо семейство в рамките на ЕНП.

Като стратегическа цел пред ГЕРБ Паунов постави реализирането на ГЕРБ като първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори догодина. „ГЕРБ трябва да спечели доверието на плевенчани и жителите на всички общини. Трябва и да изпратим най-много депутати от региона в Народното събрание“, съобщи той.

В рамките на събранието Паунов подчерта, че правителството и премиерът Борисов са подложени на различни компроматни атаки от редица противници. Според него целта е управлението да се дестабилизира заради необратимите крачки, които прави в посока категорична евроатлантическа интеграция на България.

Влизането в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, довършването на АМ „Хемус“ и реализацията на „Балкански поток“, както и на интерконекторните газови връзки със съседните страни – дразнят много хора и интереси.

Но волята на Бойко Борисов и ГЕРБ няма да бъдат отклонени. Целта ни е всички тези стъпки да бъдат извървени докрай в името на по-добрия живот на българите и трайното стабилизиране на страната ни в евроатлантическото семейство“, завърши административният секретар на ГЕРБ.