Борисов пита: Колко струва кампанията на президента Радев ?

Не съм обидил държавния глава, категоричен е той

0
148
премиер
Бойко Борисов

Премиерът заяви, че няма бизнес с Пеевски

Колко струва кампанията на Радев ? Как така бяха коалиция БСП и ДПС ? Тези въпроси зададе на летище София премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг по повод нападките на президента Румен Радев от сутринта.

Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация”, заяви днес в БТА Румен Радев. Той посочи, че Борисов е получил „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са гласували „за” внесения от ДПС закон за КТБ. „Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси: Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”, запита още държавният глава.

Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента-ако има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то веднага да сезира прокуратурата. Аз заявявам, че такива няма“, обяви Борисов преди заминаването си за Мюнхен.

Той припомни, че всички гласове на ДПС са отишли за Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, защо служебното правителство не назначи проверка ?“, заяви още премиерът.

Той бе категоричен, че по никакъв начин във вчерашното си интервю пред Би Ти Ви не е обидил нито президента, нито институцията.