ГЕРБ внесе в ЦИК жалба срещу участието на президента Радев в предизборната кампания

Защо държавният глава не спомена Елена Йончева и офшорните й сметки, попита Тома Биков

0
298
герб
Цветомир Паунов /вдясно/

Къде се намира изборният щаб на БСП ? Явно в президентството, обяви Цветомир Паунов

Внесохме жалба до ЦИК за нерегламентирано и безцеремонно участие на президента в предизборната кампания на БСП. За нас е недопустимо президентът, който олицетворява единството на нацията, да прави предизборната кампания на една от политическите сили. Това заяви пред журналисти областният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов след подадената жалба до Централната избирателна комисия.

,,Тук трябва да зададем въпроса къде се намира предизборният щаб на БСП. Явно в президентството, защото Иво Христов продължава да бъде председател на Стратегическия съвет при президента“, посочи още Паунов.

,,По-големият проблем е, че за първи път президентът като обединител на нацията си позволява да бъде пряк участник, който подкрепя предизборната кампания на БСП, защото всички виждат този учудващо добър синхрон между президента и опозицията. Така да се каже, ние сме притеснени какво би могло да произтече от това в оставащите 2 седмици до датата 26 май, когато е европейският вот“, допълни областният координатор на ГЕРБ.

,,Аз бих помолил президентът да запази радиомълчание по отношение на инвестиционната политика, за да  не се попречи на преговорите, защото може единствено да ги прогони, така че в случая той не помага, а пречи. И нека също така да посъветва съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които един ден биха могли да правят бизнес у нас“, заяви от своя страна народният представител от партията Тома Биков.

,,Не разбираме защо след като президентът говори за офшорни сметки не спомена, че Йончева е политик, който получи обвинение от прокуратурата за пране на пари именно чрез офшорни сметки“, отбеляза още Биков.