ГЕРБ: Червеният Октопод души община Мездра

Това е "МездраГейт 2", обяви Антон Тодоров

0
173
герб
Община Мездра е превзета от Червения Октопод.

От партията извадиха „шуро-зетьо-баджанашки списък“ на назначенията на възлови места в общината

ГЕРБ извади „шуро-зетьо-баджанашки списък“ на назначенията на възлови места в община Мездра. Списъкът бе онагледен с цветна схема на топлите връзки между общинарите, съобщава Фактор.

Според изнесените данни кметът Генади Събков е отговорен за назначенията, БСП е окупирала ръководните постове в дирекциите на общинската администрация. Червеният октопод души община Мездра, обяви Антон Тодоров и нарече случващото се Мездрагейт 2.

От схемата личат снимки и имена на началници в общината – Ива Петрова, която оглавява дирекция „Хуманитарни дейности“, била майка на лидера на младежкото БСП, бившият общински съветник от БСП Анета Петкова пък била назначена от кмета за шеф на Центъра за личностна подкрепа. Председателят на Общинския съвет на БСП в града – д-р Илиана Михайлова, пък е управител на многопрофилната болница. Директор на дирекция „Местни приходи“ е Пепа Христова, ръководител на БСП-жени, общински съветник и технически сътрудник на партията.

Списъкът продължава с още червени роднинства.

„Вчера на импровизиран брифинг до злополучната спортна зала в Мездра кметът на града Генади Събков си позволи да нарича някого „болен“ мозък“, каза народният представител Петя Аврамова на брифинг в парламента.  „В писмо на фирмата, която строи спортната зала, се казва, че тепърва се подава известие за прекратяване на договора, въпреки че Събков заяви, че договорните отношения са приключени. Строителството не може да продължи поради липса на дейност от възложителя. Ние питаме Събков, осигурил ли е всичко необходимо, има ли или няма договор за строителството на обекта“, попита Аврамова.  

Вчера от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата за „Мездра-гейт” и кмета на града Генади Събков. 

„Днес ще ви представим „Мездра гейт-2″, няма такава шуробажанащина. Всички червени – уредени“, заяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, показвайки лист на всички длъжности, заемани от роднините на Генади Събков в общината.  Народните представители от ГЕРБ продължиха с изброяването на всички длъжности, които включваха образование, общинска дейност, здравеопазване, архитектура и поддръжка на града.