Гинка Върбакова: Как млада дама на 28 години от село Крушовица си купи „Техноимпекс“?

Според нея срещу фирмата има сценарий

0
477
гинка
Гинка Върбакова

Атаките срещу нас са заради политически интереси, смята собственичката на „Инерком“

Как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи Техноимпекс? Това попита Гинка Върбакова, която бе изслушана на съвместно заседание на комисиите по енергетика и специалните служби в Народното събрание.

В изявлението си Върбакова заподозря различни политически сили, които по думите й са видели в тази сделка възможност за трупане на дивиденти.

„Сериозно подценихме ролята на политическата интрига в тази ситуация. Атаките срещу нас са заради политически интереси“, заяви тя. Върбакова визира изказването на политически лидер – Как може млада дама от Пазарджик да си купи ЧЕЗ? Именно на този въпрос Гинка Върбакова отговори с въпрос: Как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи Техноимпекс?

Въпросът на Върбакова предизвика бурната реакция на левицата.

„От година подготвяме документи за тази сделка“, заяви Върбакова. Още повече собственикът на „Инерком“ заподозря сценарий за „политически и икономически шантаж“ и „груба намеса в инвестиционните намерения на една компания“ като информацията за тях била степен на сатинизиране.

Те искат да спечелят по служебен ред, задкулисно, изкривявайки медийната среда. Това е сценарий, в който категорично отказваме да участваме. Искаме да опровергаем съмненията, че нямаме биография и опит, заяви Върбакова.

Тя се закани с адвокатите на дружеството да прегледат всички изявления и обидни квалификации, за да търсят правата си.

Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка„, заяви Върбакова и декларира, че въпреки произнесените и тиражираните лъжи, екипът й е готов да се срещне с представители на президентската институция, на политическите централи, за да кажат истината.

Върбакова каза още, че едва тази сутрин се е запознала с министър-председателя.

„Ние сме съгласни да включим държавата в сделката, така че тя да има контрол“, декларира още тя пред депутатите и припомни, че договорът съдържа дългосрочна забрана за промяна на собствеността.