Историята на журналистката Красимира Обретенова трогна премиера

Да се изчисти администрацията и да се назначат нови хора, обяви той

0
200
премиер
Заседанието на кабинета. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Борисов прати министрите да се отчитат пред президента за обществените поръчки

Историята на журналистката Красимира Обретенова от Добрич, която от години се бори с бюрокрацията в социалното министерство като майка на дете с увреждания, излъчена тази сутрин по Нова телевизия трогна и разплака премиера Бойко Борисов. Това заяви самият той на днешното заседание на Министерски съвет. Обретенова напуска страната в знак на протест срещу отчайващата действителност в България.

„Социалният министър е на събитие, но искам да видите какъв е случаят с жената с детето, която я гледах сутринта по телевизията. Какъв е този администратор, дето кара жената да обикаля. Ревах като ги гледах, лично министър Бисер Петков да се занимае, така ли е както го казват. Няма ли човечност. Държавни пари, заплати взимат. Всичко да се изчисти и да се назначат нови хора“, категоричен беше Борисов.

Той не пропусна да коментира и думите на президента Румен Радев, че България се е превърнала в строителна площадка и трябва да се включат прожекторите, за да се изсветли всичко.

„Обръщам се към министрите, които провеждат обществени поръчки, да поискат среща с Радев и всеки един да представи това което прави. Ако има данни за злоупотреба, да ги дават на прокурорите. Ако някой злоупотребява, да отиват кметовете в затвора.

Аз обществени поръчки не правя. Ние правим политика. Не може заради една бълха да горим целия юрган. Виждате какво става. Разрушава една стена на язовир и кметът идва и вика: Държавата да помага. Санираме точно за това. След 15-20 години да не се чудим какво да правим с хората от панелките. Не искам да влизам в неговите войни, нямам време. С прожектор да осветиме, което е на тъмно, чухте ли Нанков, Димов. Всички да се захващат“, отсече премиерът.