Как се прави „спонтанен протест“ с предварителен план ?

Приближени на кмета Добри Беливанов също участват

0
4544
протести
Кирил Богданов, неуспял кандидат на БСП за парламента, води протестите.

Неуспял кандидат за депутат ръководи блокадите в Хасково

На 18.11.2018 година ще се съберем на паркинга до комплекс „21 век“. И ще се отправим към Свиленград, за да се включим в техния протест. Исканията остават същите. Адекватно управление на държавата, справедливост, морал, работеща съдебна система, образование, здравеопазване на ниво!

Това е част от план за „спонтанен протест“ разпространяван в затворена фейсбук група. Организаторът обещава на протестиращите свободни места в коли, които да ги откарат първо до Димитровград, после през Харманли към Свиленград. Посочени са точни часове на организацията и пунктове са събиране на спонтанно протестиращи. Целта е първо Свиленград, после магистрала „Марица“.

протести
Предварителния план за „спонтанен протест“ във Фейсбук.

Основни организатори на „спонтанния протест“ са Кирил Богданов, кандидат за депутат от БСП на последните парламентарни избори и хора на кмета на Хасково Добри Беливанов, напуснал ГЕРБ и присъединил се към червените.

Авторът на организацията в Хасково във Фейсбук е син на директора на общинското предприятие „Екопрогрес“, назначен от кмета Беливанов, твърдят запознати.

Друг организатор Стефка Алексиева е жена на Янко Алексиев, племенник на хасковския кмет, син на брат му.

В Димитровград, както Breaking.bg писа, протестите се организират от Владо Бореца. Според неофициална информация той осигурява купуването на гласове по избори за Стефан Димитров, бивш кмет на Димитровград и шеф на Общинския съвет, чийто баща е шеф на гиганта „Неохим“.

Хората от региона свързват началото на протестите с визитата на вицепрезидента Илияна Йотова в завод „Неохим“ на 2 ноември.

Официално Йотова бе гост на среща, организирана от КРИБ с бизнеса от региона.