Лицата на протеста: Историята на политическия хамелеон Светослав Трайков

0
498
Светослав Трайков /в средата/ на протест в София

Изгоненият от ГЕРБ заради скандали мина през Николай Бареков и стана метежник на Мая Манолова

Един от членовете на „Изправи се.бг“ Светослав Трайков, който беше задържан заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и президенския експерт Еленко Божков за спирането на метрото в София, има интересно политическо минало.

Ето историята на Светослав Трайков, разказана от Tribune.bg.

На акция в метрото

През 2013 година неуспелият кандидат за депутат от Варна Трайков е изключен от ГЕРБ. Като основна причина за изхвърлянето му се посочва неговата неприлична активност в социалните мрежи и използването на просташки изрази и език на омразата – ръководството на партията е категорично, че бившият гербаджия вреди на имиджа на партията с всяко свое действие.

Архивите пазят спомени за политическа метаморфоза.

Известен е като „Кметът на туитър“ – описание, което сам си дава в социалната мрежа, а цветистите описания на сексуалния му живот се разпространяват и до днес, въпреки че профилът му вече е закрит. Скандалният политик придобива популярност и чрез свой коментар във фейсбук, в който се хвали, че трови кучета с антифриз.

Снимка: фейсбук
С времето омразата към кучетата изглежда намалява.
Отново с куче в ръце

През 2013 година в писмо до медиите Трайков подчертава, че се оттегля от поста си, но няма да напуска ГЕРБ, защото продължава да вярва на Бойко Борисов.

С Бойко Борисов

В мотивите си знаковият доскоро гербер посочва основно несъгласието си с Иван Портних. Той е уволнен и като председател на борда на директорите на Двореца на културата и спорта във Варна от общинския съвет.

Днес Светослав Трайков е сред основните лица на протеста – хвърля яйца от пъдпъдък по сградата на Министерския съвет, ръководи блокадите на основни улици и булеварди, градския транспорт и дава брифинги от името на протестиращите.

От времето, когато беше с Бареков.

Присъствието на първа линия на Светослав Трайков провокира повече несъгласия, отколкото привърженици, видя Tribune. Във Фейсбук и в Туитър не липсват хора, които изразяват недоволството си от присъствието на този политически хамелеон, който след кратката си кариера в ГЕРБ става привърженик на Николай Бареков, а в момента е сред метежниците на Мая Манолова и член на нейната партия.

Прегръдка с Мая Манолова