Мая Манолова катастрофирала, колежката й – в „Пирогов“

0
191
манолова
Мая Манолова

Утре обявява кандидатурата си за кмет

Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла пътнотранспортно произшествие. Това обяви самата тя пред журналисти. Манолова съобщи, че катастрофата е станала тази сутрин и колежката, с която е пътувала, е оставена в „Пирогов“ за наблюдение. Тя вярва, че инцидентът е случаен и посочи, че причините се изясняват.

Отнето предимство е най-вероятната причина за катастрофата тази сутрин с кола, в която се е возила омбудсманът Мая Манолова, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов и подчерта, че Манолова не е управлявала колата.

Инцидентът станал между два автомобила, като вторият удря първия, каза Иванов, без да посочва в кой от двата се е возила Манолова.

На място била изпратена т.нар. тежка група за оглед на КАТ. Двамата шофьори на колите са пострадали, като този, който возил омбудсмана, е настанен в „Пирогов“. Другият е изписан. Иванов посочи, че по случая е образувано дело и в рамките на него ще се установи кой е виновен.

Ако се кандидатирам за кмет на София, ще подам оставка като омбудсман, каза още омбудсманът. Манолова поясни, че законът не я задължава. „Мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание“, допълни още омбудсманът. Вероятно утре тя ще обяви своето решение. Тя каза, че това ще стане до часове, но няма да е днес.