Нинова обяви най-големите строителни фирми за мафиоти

Няма договори за подизпълнители на "Хемус"

0
561
бсп
Корнелия Нинова

Соцлидерката обиди целият бранш

Соцлидерката Корнелия Нинова обяви от трибуната на парламента пет от най-големите български строителни фирми за мафиоти и олигарси. Това стана по време на откриването на сесията на Народното събрание днес.

Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък – над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки, каза Нинова.

По какви критерии ги избрахте, уважаеми управляващи, попита лидерът на БСП.

По думите на Нинова време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. Тя посочи че 1 милиард и 350 милиона лв за пътно строителна техника за получили Хидрострой, Трейсгруп, Пътстрой 92, Главболгарстрой. Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми, посочи Нинова.

В края на миналата година правителството отпусна 1, 35 млрд. Лева за строителството на 134 км. От магистрала „Хемус“ до Велико Търново. Като изпълнител кабинета реши да бъде държавната фирма „Автомагистрали“. Към момента обаче договори за подизпълнители на проекта няма, няма и авансови плащания.

Откъде Нинова има тази информация остава тайна. Недопустимо е лидер на една от основните политически сили да хвърля такива обвинения от трибуната на Народното събрание. Така реално тя обижда целият строителен бранш, който изпълнява сериозни проекти не само в България, а и в чужбина.

Така се срива имиджа на българските строители, коментираха от бранша.