Премиерът: Най-големият враг на ГЕРБ сме си самите ние

"Имаше времена когато премиера на БСП играеше хора, докато имаше загинали войничета в катастрофа", добави Борисов

0
73
премиер
Преди срещата във Варна премиерът Борисов инспектира ремонтите по улиците на морската столица. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

120 милиона лева по-малко приходи имаше при служебното правителство, не отидоха ли те при олигархията, попита той

Премиерът на България Бойко Борисов коментира и последните събития и смяната на министри в страната. „Най-големият враг сме си самите ние. Махаме кадри, които са израснали в ГЕРБ. Това ми струва безсъние и нерви. Не мога да понеса критиките от самата партия. Като се разровим навсякъде, където се разровим и има проблеми, откриваме скрити клетки и ги използват. Какво значение има управлението, ако не направиш добро за хората“.

Борисов призова, когато се четат новини, да се търси логиката в написаното. „Така се генерират врагове“, обобщи той. „Само за два месеца управление на служебното правителство приходите са със 120 милиона по-малко. Не са ли при олигархията?“, попита той.

„Имаше времена когато премиера на БСП играеше хора, докато имаше загинали войничета в катастрофа. Сега 17 души са загинали и има въпроси. Може ли ние да обясним на хората, че 5 писма са пратени и нямаме сила да отидем и да ги накараме да ремонтираме пътя? Щели сме да загубим гаранция – а сега загубихме 17 човека. Трябва да сме неотклоними, когато има риск. БСП да говорят за строителство е смешно. Още им ремонтираме тяхното строителство. Това ще тежи на тяхната съвест“, заяви Борисов.

България и Турция показаха как трябва да се пази границата на ЕС. Натискът през летните месеци е голям и на всички нива стиковаме усилията си. Това ни струва огромни усилия. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ, който е под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“, който се провежда в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Едни от най-мощните страни се тресат от мигрантската криза, предизвикват се катаклизми, които никога не сме очаквали“, посочи той. Б

По думите му България може да е модел за спазване на правата на човека, с изнесените центрове за бежанци, споразумението, което подписахме дава ефект. „Ние показахме как става. Ние сме благодарни за солидарността, която ЕС прояви, давайки ни 320 милиона. Благодарение на тези пари закупихме ново оборудване за охрана на границите“, подчерта премиерът.

Надявам се председателят на ЕНП Манфред Вебер да е водещият кандидат за наследник на Жан-Клон Юнкер начело Европейската комисия“, каза Борисов.

Международната обстановка е сложна. Провеждат се най-мащабните военни учения след 80-те години, а надпреварата във въоръжението не вярвам да донесе нищо добро, коментира премиерът Борисов. Той коментира, че си спомня как стотици бойни ракети са били нарязани на скрап. „Сега трябва да се наливат нови милиарди за въоръжение и ние го правим. Тук може да имаме много упреци преди нас, защото милиарди са дадени за въоръжение в предишните години“. „Помня, че такъв договор бяха направили, че точно след Нова година, милиарди ни изсмукаха от бюджета. Купиха се Кугар, от които 4 само летят. Най-модерните хеликоптери, които дори френската армия няма – Пантер закупихме по 60 милиона. Единият вече падна – Бог да го прости“, каза Борисов. Той добави, че те са купени без оборудване и ги използваме сега само за транспорт. „За капак бяха купени и три транспортни „Спартан“-а. Много пъти съм си задавал въпроса защо така се случва, но вероятно няма да получа отговори“, отбеляза той. „Последва и закупуване на правителствени самолети“.

Сега забравят и излизат и говорят. Малко срам трябва да имат“, обърна се Бойко Борисов към опозицията.